Odnosi s javnošću

draganadjermanovic.com  

O čemu razmišlja menadžer za Odnose s javnošću, kako vidi svet oko sebe kao ličnost i kao profesionalac.
Koliko direktna komunikacija i demistifikacija običnih i neuobičajenih pojava život generalno, čini jednostavnijim i kvalitetnijim.
Kolika je odgovornost na pojedincima a kolika na uticajnim grupama u kreiranju stavova javnog mnjenja u cilju lične i profesionalne promocije.
Blog o PRepoznavanju prilika i korišćenju mogućnosti.

BLOG JE PREMEŠTEN NA ADRESU WWW.DRAGANADJERMANOVIC.COM

Literatura o Odnosima s javnošću

ddjermanovic | 29 Oktobar, 2008.

U komentarima na jednom od nedavnih postova sa draganadjermanovic.com možete naći vrlo dobre sugestije u vezi sa edukacijom od/kod kuće.

Deo komentara i dragoceni spisak literature uz savete redovnog posetioca ovog bloga, Makedonca, prenosim u nastavku.

Budite uvereni da je ovo gotovo sve što vam je potrebno da osvežite svoje znanje (ukoliko ste duže u poslu) ili da ga steknete o PR-u. Ukoliko biste nešto dodali, budite slobodni. (Dalje)

Da li da ustanem ili posustanem?

ddjermanovic | 27 Oktobar, 2008.

Sa vama delim neke svoje misli.

Imam svoje razloge, naravno. Uglavnom motivi koji me vode kroz život nisu sebični, nekada jesu, ali uglavnom nisu. Pronađem širi interes... ja ga vidim i idem ka njemu.

Možda idem pogrešnim putem... Možda stojim u mestu... Možda idem unazad, niz brdo a da to ni ne znam.

Molim vas za mišljenje: da li piskaranje ima smisla?  (Dalje)

U klijentu je profit a obmana klijenta skupo košta!

ddjermanovic | 26 Oktobar, 2008.


Profesor Merlin Stoun  za Biznis i Ekonomist.

U današnjem izdanju magazina "Biznis" objavljen je intervju sa  dr. Merlin Stounom. Zanimljiv intervju sa njim objavljen je i u broju 437 Ekonomist magazina pre nekoliko nedelja.


Ovaj vrlo zanimljiv čovek je redovni profesor marketinga na „Surrey European Management School" i „University of Surrey", i gostujući predavač na mnogim univerzitetima širom sveta. Konsultant je kompanije IBM, suosnivač Instituta za direktni marketing i partner na Institutu za marketing. Direktor je marketinške agencije „Nowell Stone LTD i WCL", i ono (za mene najznačajnije) specijalni konsultatnt iz oblasti CRM-a u finansijskim organizacijama.

 (Dalje)

Za šta se obrazuju PR stručnjaci u Evropi

ddjermanovic | 23 Oktobar, 2008.

 

EUPRERA 2008. Milano, Italija

 

Dragi moji,

Opet sam potvrdila sebi da što više čovek zna - to više zna da ne zna.
A mogla sam prosto da pročitam 1. poglavlje u Istoriji filozofije sa opisom života milog mi i dragog Sokrata Undecided

 (Dalje)

Svetska ekonomska kriza iz mog ugla

ddjermanovic | 13 Oktobar, 2008.

Global WarmUP – but the real one!

 

Svet je postao globalno selo. To nije novo, ali je svakako zanimljivo sagledati i najnovije posledice globalizacije.

Nijedna ekonomija nije samostalna. Ekonomije čak i najuticajnih zemalja (npr. zemlje G 7 grupe: SAD, Kanada, Nemačka, Velika Britanija, Japan i Italija) zavise od globalnih trendova, promena i oscilacija na tržištima novca i roba koje novcu daju vrednost (nafta i zlato). Najzaštićenije zemlje na sve globalne ekonomske potrese su zemlje tzv. BRIK-a (Brazil, Rusija, Indija i Kina) pre svega zbog njihove autonomne održivosti.  (Dalje)

Krizni PR - Hapšenje Gradonačelnika Zrenjanina

ddjermanovic | 08 Oktobar, 2008.

Poštovani posetioci,

Najbolji način da naučimo jeste da sagledamo dovoljno pažljivo dobre (ali i loše) primere komuniciranja kojih u najbližem okruženju imamo na pretek.

Kraljica PR-a je kriza. U njoj stvarno vidite koliko ste dobri, ili kako zapravo i niste dobri. Kriza zahteva ozbiljne analize - posle; ali i detaljne pripreme - pre. (Dalje)

BlogOpen 2008

ddjermanovic | 06 Oktobar, 2008.

... na posve drugačiji način...

 

Stigla je jesen ove 2008. nekako prebrzo. Baš je odlučna da se uvuče u moj život. Džaba mi sve što radim da je sputam, služi se raznim alatima :) (Dalje)

Znakovi pored puta

ddjermanovic | 25 Septembar, 2008.

Rezultati relevantnih istraživanja i uticaj blogova 

Jedan prijatelj mi je slikovito objasnio značaj istraživanja tržišta; rekao je: „neki ljudi će u ogromnom brdu zlato tražiti udarajući alatkama i sirovom snagom nasumice. Trošiće i alat i snagu i vreme... ali najgore je što ni tada mnogi neće iskopati zlato. A gotovo niko zlatnu nit. Međutim, ima i onih pametnijih; oni će uzeti samo jednu alatku. Bez trošenja sirove snage, sa najmanje moguće potrošenog vremena, i izvesno će naći zlato koje traže. Oni će se poslužiti jednostavnim detektorom za metal“.

Ha!?

 (Dalje)

Cyberspace i Real life komunikacija

ddjermanovic | 05 Septembar, 2008.


Nije moguće eksploatisati www na adekvatan način bez sagledavanja sličnosti i razlika između Cyberspace-a (CS) i Real life-a (RL). Razlike su toliko uočljive i tako bitne da ukoliko nameravate da iskoristite mnogobrojne prednosti CS-a narednih par redova vam mogu biti od pomoći. (Dalje)

NO COMMENT!

ddjermanovic | 01 Septembar, 2008.

Maja Nikolić – fudbalski menadžer!
Petak, 15. avgust 2008. 14:00
 
http://www.gradjanski.co.yu/navigacija.php?vest=27625
  

Kada je sa 18 godina napisala knjigu "Kako sam uspela", pevačica Maja Nikolić nije mogla ni da sanja da će deceniju i kusur kasnije postati fudbalski menadžer i PR jednog beogradskog fudbalskog kluba!
 (Dalje)

Interna javnost - ciljna grupa, ambasadori imidža, partneri kompanije ili zapostavljeni pojedinci

ddjermanovic | 26 Avgust, 2008.

«Čak 55,1% građana Srbije odlučuje se za određenu bankarsku uslugu odlaskom u banku, a 18,2% na osnovu preporuka prijatelja ili rodbine/korisnika», neki su od rezultata istraživanja agencije TNS medium GALLUP rađenog za potrebe Narodne banke Srbije.

 (Dalje)

Odnosi s javnošću kao deo marketing miksa – truth or false

ddjermanovic | 13 Avgust, 2008.

Svašta sam pisala ovde na ovih par strana o Odnosima s javnošću. Najviše o aktuelnostima i budućnosti... ali propustila sam da kažem kako izgleda zaista i kojim se oruđem «služi» ovaj zanat. Koji mu je zanat najsličniji, i koje su razlike? (Dalje)

Budućnost Odnosa s javnošću

ddjermanovic | 28 Jul, 2008.

Interakcija u Praksi

Inspirisano analizom Rosa Dawsona, Reprint of Marketing Mag

Živimo u svetu u kojem se poslovanje, pa i čitavo društvo, bazira na toku ideja i informacija. Takvo okruženje predstavlja jasnu perspektivu za PRofesionalce koji na pravi način oblikuju i plasiraju poruke ciljnoj javnosti(ma). PR stručnjaci u Evropi, pored mnogih drugih bitnih kretanja, do 2010. predviđaju i rast novozaposlenih u PR struci, kao i povećanje budžeta za PR aktivnosti u kompanijama. (Dalje)

Radoje Domanović 1873 - 1903

ddjermanovic | 21 Jul, 2008.

Vođa

- Braćo i drugovi, saslušao sam sve govore pa vas molim da i vi mene čujete. Svi nam dogovori i razgovori ne vrede dokle god smo mi u ovom neplodnom kraju. Na ovoj prljuši i kamenu nije moglo rađati ni kad su bile kišne godine, a kamoli na ovakvu sušu kakvu valjda niko nikad nije zapamtio. Dokle ćemo se ovako sastajati i naprazno razgovarati? Stoka nam polipsa bez hrane, a još malo pa će nam i deca skapavati od gladi zajedno s nama. Mi moramo izabrati drugi način, bolji i pametniji. Ja mislim da je najbolje da mi ostavimo ovaj nerodni kraj pa da se krenemo u beli svet, da tražimo bolju i plodniju zemlju jer se ovako ne može živeti. (Dalje)

Društvo Srbije za ili protiv Odnosa s javnošću

ddjermanovic | 16 Jul, 2008.

Svaki segment javnog života i poslovanja uređen je po principu jasnih pravila, obavezujućih (Zakoni) ili neobavezujućih (Memorandumi, Protokoli, Kodeksi). Na ovaj način uspostavljaju se pravila poslovanja, ponašanja, predviđaju uslovi, udruživanja, navode posledice i definišu sankcionisanja.

Jednostavno rečeno – definišu se pravila igre. (Dalje)

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb