Odnosi s javnošću

draganadjermanovic.com  

O čemu razmišlja menadžer za Odnose s javnošću, kako vidi svet oko sebe kao ličnost i kao profesionalac.
Koliko direktna komunikacija i demistifikacija običnih i neuobičajenih pojava život generalno, čini jednostavnijim i kvalitetnijim.
Kolika je odgovornost na pojedincima a kolika na uticajnim grupama u kreiranju stavova javnog mnjenja u cilju lične i profesionalne promocije.
Blog o PRepoznavanju prilika i korišćenju mogućnosti.

BLOG JE PREMEŠTEN NA ADRESU WWW.DRAGANADJERMANOVIC.COM

Oglašavanje u Srbiji 2007. i pretpostavljeni trendovi

ddjermanovic | 14 Jul, 2008.


Trendovi u medijskom oglašavanju

Ekonomist magazin 

Borba za korisnike

Autor: Vesna Lapčić

Oglašivači najviše reklama plasiraju na televiziji, a primetno je da budžeti za oglašavanje zavise od ukupne političke i ekonomske situacije u zemlji. - Realno je očekivati rast oglašavanja na Internetu, ali se na njega u narednim godinama neće „trošiti“ više od deset miliona evra.

Budžeti kompanija za oglašavanje u medijima svake godine postaju sve veći, a ulaganje u oglase je u Srbiji 2007. bilo za 57,5 odsto veće nego godinu dana pre. (Dalje)

A kakvi smo mi u PRaksi

ddjermanovic | 11 Jul, 2008.

Čini mi se da se baš nisam dobro postavila prema postavljenom problemu.

Krenulo je ovako: imam problem, ko je sve kriv?!  Inače stvari postavim malo drugačije: imam problem, da li sam ja kriva (koliko), a ko je onda kriv!? (Dalje)

Kontekst i edukacija

ddjermanovic | 10 Jul, 2008.

Morala sam biti prilično motivisana i svakako hrabra pa da započnem diskusiju o svojoj struci, a potom i o kompatibilnim profesijama: novinarstvu, marketingu, propagandi, menadžmentu u širem smislu reči.

Nadala sam se da ćemo polemisati, ukazivati jedni drugima na bitne stvari, uz vrlo poželjne komentare posetilaca „sa strane“ koji su objektivni i netipični.

Biće!

Zaista verujem da će stvari biti bolje. Zato sam tu. I spremna sam da razmislim o sebi i svom radu, kvalitetu, učinku, uzrocima i što je najbitnije – posledicama.

Dragan Varagić dao je intervju za magazin Biznis, objavljen 09. jula.  (Dalje)

Skupo podilaženje!!!

ddjermanovic | 07 Jul, 2008.

Ekonomist magazin, Broj 423, 30. jun 2008.

Mediji i oglašivači - Skupo podilaženje

Autor: Vesna Lapčić

Mediji samo kratkoročno mogu biti na dobitku ukoliko prihvate da im uređivačku politiku kroje oglašivači, zaključak je urednika nekoliko najznačajnijih medija u zemlji. Takvi mediji su dugoročno osuđeni na „nestajanje“ sa tržišta.

 (Dalje)

Da li ste za krug?

ddjermanovic | 05 Jul, 2008.

SPINOVANJE

Odnosi  s javnošću vrlo su kompleksna oblast najdirektnije povezana sa komunikacijama. Obzirom na činjenicu da je u stvari sve onako kako ga izkomuniciramo (a ne onako kako zapravo jeste) dolazimo do zaključka da onaj ko zna da komunicira i poznaje alate za tu namenu, u stanju je da samostalno ili sa „saučesnicima“ kreira stavove okruženja, šire javnosti pa i stavove javnog mnjenja i globalne istine! Vrlo moćna struka! (Dalje)

Ogledalo ličnosti

ddjermanovic | 02 Jul, 2008.

E-magazin Br 56

Dragana Vujović Đermanović, PR menadžer

Bez obzira na to da li predstavljate kompaniju, neki konkretan proizvod ili uslugu, ili sebe lično nemojte prevideti da je vaš rad ogledalo vaše ličnosti. Dolazimo, tako, na temu ličnih karakteristika, zadovoljstva sobom, lične ostvarenosti i motivacije za obavljanje određenog posla. Mnogi propusti u senci su harizme i pozitivne enegrije onoga ko ih je načinio, pokazuje praksa. Isto tako, vrhunski odrađen posao po profesionalnim standardima neće biti dovoljno dobar  bez onog malog ličnog dobrog osećaja koji ćete preneti na druge svojim radom. Svako od nas gotovo sigurno radi nešto što negde radi i neko drugi ili što su mnogi drugi već radili. Ali sve što radimo jedinstveno je i neponovljivo zato što je jedinstven i neponovljiv svako od nas. To bi bio prvi važan uslov za dobro predstvaljanje.

 (Dalje)

Karte za "predstavu" su juče rasprodate!

ddjermanovic | 01 Jul, 2008.

Moj je posao da komuniciram!

Kladila bih se da znam kako se to radi... Ali, ne baš i kako se sve to može raditi. U situaciji sam da čak iako krenem ispred svog okruženja, zakasnim tamo gde sam pošla i gde jedino vodi put za ljude koji komuniciraju. Iskreno, nešto mora da se promeni. Zdrav razum, razmena stavova i isto mišljenje više nisu nužno okupljeni oko malih "esnafskih" (prim. Đoke Kesića) zajednica (Udruženja za XY, Društva za yz, Asocijacija... Grupa). Okupili smo se svi i ima nas dovoljno da klišee zamenimo novim trendovima i inovativnim razmišljanjem. (Dalje)

«Prethodni   1 2 3 4
 
CC - Neka prava zadržana pod Creative Commons licencom 3.0, Srbija 2008 by draganadjermanovic.com – Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb